ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA
-
-
ERSAĞ RESMİ WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
-
RESMİ ERSAG WEP SİTESİ DEĞİLDİR
-
SİVRİCE














Arıcılık İlçemizde yaygın hale gelmiştir. Köylerde arıcılığın geliştirilmesi için açılan arıcılık kurslarında 600 vatandaşımız belge almıştır. “İdari bağımlılık, ekonomik bağımlılığı gerektirmez” özdeyişinin tipik bir örneğini ilçemizde görmekteyiz. İlçeye bağlı 50 köy olmasına rağmen bunlardan sadece 10 kadarının Sivrice ile ekonomik ilişkisi vardır. Bu nedenle ilçede fuar, sergi ve panayır kurulamamakta, sadece bazı yıllarda Göl şenliği düzenlenmektedir. İlçemizde tarım ve hayvancılık önemli geçim kaynaklarındandır.
İlçemiz sınırları içindeki Hazar Gölü etrafında D.D.Y., P.T.T.,Fırat Üniversitesi, T.P.A.O., Çimento, Sağlık Müdürlüğü, Orman, Elazığ Belediyesi, Köy Hizmetleri, Maliye, Milli Eğitim (Hazar İzcilik), Harp-İş Sendikası, 8’ci Kolordu, D.S.İ. Karayolları ve Emniyete ait 16 adet Kamp mevcut olup,bunlardan 4’ü hariç, diğerleri faaldir. Bu tesislerden bir kısmı günü birlik tesis olup,yataklı tesislerin yatak kapasitesi yaklaşık 1.000’dir.Ayrıca, 2 adet Turizm işletme belgeli tesis ve çok sayıda lokanta mevcuttur. Bu tesislere ait motellerden biri 80, diğeri 95 yatak kapasitelidir.

Yazlık konut sayısı, 400, inşaat halindeki konut sayısı ise, 220 civarındadır.
Turizm sezonu kısa olduğundan, gölden yeteri kadar yararlanılamamaktadır. Bu nedenle, kış turizmini de dahil etmek amacıyla Hazar Baba Dağ’ında İlimiz Özel İdaresi imkanlarıyla yapılan kayak merkezi tamamlanmış olup, hizmete sunulmuştur. Yapımı tamamlanmış 2 binanın yanı sıra, garaj ve idare binası tamamlanarak hizmete girmiştir.
İlçemizde tarım ve hayvancılık önemli geçim kaynaklarındandır. En önemli tarım ürünleri arasında buğday,arpa, patates,.fasulye bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 45.000 adet elma, 11.600 vişne,29.850 kayısı, 10.400 armut, 8.800 kiraz , 5.050 erik, 11,200 dut ve 8.100 adet badem ağacı bulunmaktadır. İlçede koyun, keçi sığır en fazla


İlçemizde İlköğretimde 71, orta Öğretimde ise 18 olmak üzere, toplam 89 öğretmen görev yapmakta olup, 3 adet sınıf öğretmenine ihtiyaç vardır.
İlçemizde, 1997 yılında Fırat Üniversitesine bağlı Sivrice Meslek Yüksek Okulumuz, eski lise, binasında eğitim ve öğretime başlamış olup, daha sonra Özelleştirme İdaresi’nce Fırat Üniversitesi’ne devredilen TÜGSAS gübre Fabrikasının İdari binasına taşınmıştır. Arıcılık, Harita ve Kadastro, Turizm ve Otelcilik, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Hayvancılığı ve Turizm ve Otel İşletmeciliği


, taşımalı kapsamına girmeyen öğrenciler alınmıştır. Pansiyon 136 Erkek, 64 Kız olmak üzere toplam 200 öğrenci kapasitelidir. Halen Pansiyonda 101 Erkek, 56 Kız öğrenci olmak üzere 157 Öğrenci barınmaktadır. Ayrıca, İlçemize bağlı Gözeli Köyünde hayır sever vatandaş tarafından yaptırılan 150 öğrenci kapasiteli Gözeli Celal İLALDI pansiyonlu ilköğretim okulu 2001-2002 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete açılmıştır.halen pansiyonda 59 kız,78 Erkek öğrenci olmak üzere toplam 137 öğrenci barınmaktadır.
Hazar Spor ve İzcilik Okulu, Sivrice ilçesinin 500 m Güney doğusunda ve Göl kıyısında yer almaktadır.
Okul 1976 yılında hizmete girmiştir. 18960 m2 alana kuruludur. 80 çadır mevcut olup, 320 yatak kapasitelidir. Hazar Spor ve İzcilik Okulunun yemekhanesi 240 kişiye hizmet verecek kapasitededir. Okulun Basketbol, Voleybol ve minyatür futbol sahası vardır.
Hazar Spor ve İzcilik Okulunda, devreler halinde öğrencilere hizmet verilmektedir. Okul Haziran-Eylül döneminde açık olup Elazığ, Bingöl, Tunceli ,Malatya,

Diyarbakır ve Batman illeri izci öğrencileri söz konusu okuldan devreler halinde yararlanmaktadırlar.
2005–2006 Eğitim-öğretim yılında İlçe Merkezinde Mesleki ve Teknik Eğitim kursu olarak 15 adet kurs, Köylerimizde ise 1 adet kurs açılmıştır. Bu kurslardan 4 adet Bilgisayar Operatörlük ve İşletmenlik Kursu, 6 adet Giyim, 2 adet Makine Nakışı, 1 adet Bayan kuaförlük kursu, 2 adet El Sanatları, 1 adet Kalorifer ateşçilik, kursu açılmış olup, bu kurslarda 195 bayan, 78 erkek toplam 273 kursiyer devam etmektedir. İlçemizdeki Eğitim ve Öğretimin başarısını arttırabilmek amacıyla 1 adet ÖSS hazırlık kursu, 2 adet OKS hazırlık kursu, 1 adet Matematik kursu, 1 adet Edebiyat kursu ve 1 adet Halk oyunları kursu açılmış olup, bu kurslarımıza 97 bayan 82 erkek toplam 179 kursiyer devam etmektedir.