ÜYE GİRİŞİ ÜYE OLMAK İÇİN ALTTAKİ LİNK İ TIKLA

KOVANCILAR

ELAZIĞ İLİ KOVANCILAR İLÇESİ
KOVANCILAR İLÇE TANITIM
kovancılar
elazığ kovancılar
kovancılar elazığ
 kovancılar resimler
kovancılar fotoğraflar
kovancılar manzaralar
kovancılar görüntüler
kovancılar video
kovancılar spor
kovancılar haber
kovancılar harita
kovancılar ulaşım
kovancılar iklim
kovancılar turizm
kovancılar otel
kovancılar yurt
kovancılar pansiyon
kovancılar konaklama
kovancılar konut
kovancılar emlak
kovancılar daire
kovancılar arsa
kovancılar lojman
kovancılar toki
kovancılar satılık
kovancılar kiralık
kovancılar sağlık
kovancılar hastahanesi
kovancılar devlet hastahanesi
kovancılar kaymakamlık
kovancılar belediye
kovancılar nüfus
kovancılar emniyet
kovancılar meb
kovancılar eğitim
kovancılar okul
kovancılar kurs
kovancılar lisesi
kovancılar ekonomi
kovancılar sanayi
kovancılar tarım
kovancılar ticaret
kovancılar hayvancılık
kovancılar dernek
kovancılar dağları
kovancılar akarsuları
kovancılar yemekleri
kovancılar doğa
kovancılar gezi
kovancılar tatil
kovancılar kültür
kovancılar sanat
kovancılar
kovancılar ilçe tanıtım
Elazığın büyük bir hızla gelişmekte olan bu ilçesinin bugün bulunduğu yer 1934 yılından önce boş ve çorak bir araziden ibaretti. 1934 yılında Romanyadan 300 hanelik bir soydaş kafilesinin bu bölgede iskan edilmesi planlanmış, 1935 yılında Devlet tarafından mahalli tarzda evler yapılarak söz konusu göçmen kafilesi buraya yerleştirilmiştir. Buraya yerleştirilen göçmen kafilesi için 1934 yılında Romanyanın 1941 den sonra Bulgaristanın Silistre vilayetinin Tutrakan ilçesi Kovancılar köyünden Anavatana göç kararı alındı. Köstence Limanından İstanbula gelen soydaş kafilesi bu günkü Kovancılar ovasına gönderilerek civar köylere misafir olarak dağıtıldı.
1935 yılı baharında zamanın valisi Tevfik GÜR tarafından Kovancıların temeli atıldı. Türk vatandaşlığına geçirilen Balkan Türkleri çevre köyler halkının desteği ile Kovancılar ovasının batı kısmında yapılan 280 haneli evlere yerleştirildiler. Bu dönemde Çakırkaş ve Şenova köylerine aynı bölgeden gelen Türkler yerleştirildi.Buraya yerleştirilen göçmenler Romanyadaki köylerinin ismini bu köye ad olarak vermişlerdir. Böylece bu yeni yerleşim yerinin adı KOVANCILAR olmuştur.
1934 SONRASI KOVANCILAR TARİHİ
Elazığ’ın büyük bir hızla gelişmekte olan bu ilçesinin bugün bulunduğu yer 1934 yılından önce boş ve çorak bir araziden ibaretti. 1934 yılında Romanya’dan 300 hanelik bir soydaş kafilesinin bu bölgede iskan edilmesi planlanmış 1935 yılında Devlet tarafından mahalli tarzda evler yapılarak söz konusu göçmen kafilesi buraya yerleştirilmiştir. Buraya yerleştirilen göçmen kafilesi için 1934 yılında Romanya’nın 1941 den sonra Bulgaristan’ın Silistre vilayetinin Tutrakan ilçesi Kovancılar köyünden Anavatana göç kararı alındı. Köstence Limanından İstanbul’a gelen soydaş kafilesi bu günkü Kovancılar ovasına gönderilerek civar köylere misafir olarak dağıtıldı.1935 yılı baharında zamanın valisi Tevfik GÜR tarafından Kovancılar’ın temeli atıldı.
 Türk vatandaşlığına geçirilen Balkan Türkleri çevre köyler halkının desteği ile Kovancılar ovasının batı kısmında yapılan 280 haneli evlere yerleştirildiler. Bu dönemde Çakırkaş ve Şenova köylerine aynı bölgeden gelen Türkler yerleştirildi.Buraya yerleştirilen göçmenler Romanya’daki köylerinin ismini bu köye ad olarak vermişlerdir. Böylece bu yeni yerleşim yerinin adı KOVANCILAR olmuştur. T.C. tarihinin ilk planlı köyü olma özelliğine sahip olan bu yerleşim yeri çalışkan vatandaşlarımız sayesinde hızla gelişmiş ve 1967 yılında belediye teşkilatı kurularak 19.09.1988 tarihinde 3352 sayılı kanunla Elazığ’a bağlı bir ilçe olmuştur.
 İlçemiz daha önceleri Palu ilçesine bağlı ve 8 Km. kuzeyindeki, Kapıaçmaz Mevkiinde küçük bir köydü. Yörenin tarihi çok eski olup, Milattan önceki yıllara dayanır. 1934 yılında Romanya ile Türkiye arasında yapılan mübadele anlaşması çerçevesinde orada bulunan Türk ahaliden 300 hanelik bir kafile yerleştirilmek üzere Elazığ İli’ne nakledilmiştir. Mevsimin kış olması nedeniyle önce Palu İlçesinin civar köylerine geçici iskana tabi tutulan göçmenler daha sonra şimdiki İlçe Merkezine yerleştirilmiştir. 1935 yılının İlkbahar ayında 300 hanelik köyün temeli atılmıştır. O zamanın şartlarına göre duvarları kerpiçten ve çatıları kargirden yapılan evlerin inşaatları kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiştir. Söz konusu bu yeni yerleşim yerine göçmenlerin Romanya’da ikamet ettikleri Kovancılar’ın adı verilmiştir. 1935 yılında tamamen boş bir arazi üzerine kurulmuş bulunan Kovancılar’ın imar planı o zamanın imkanları ile en iyi şekilde hazırlanmış olup, Elazığ İli’nin örnek bir yerleşim alanı olmuştur. 1967 yılında Belediye Teşkilatı kurulmuş olup, daha sonra 19.06.1987 tarih ve 3392 Sayılı Kanun ile yerleşim yerimiz 05.05.1988 tarihinde ilçe statüsüne kavuşmuştur. 
 İlçemiz halkının % 80’i tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. İlçe topraklarının % 35’inde değişik biçimlerde küçük işletmeler halinde aile ziraatı yapılmaktadır. Bunun yanında son yıllarda özellikle endüstri bitkileri (şeker pancarı, ay çiçeği, kavun, karpuz) gibi ürünler gittikçe önem kazanmaktadır. Ticari maksatla özellikle Çaybağı ve civar köylerde domates, biber, v.s sebzecilik yapılmaktadır. Halkın geriye kalan % 20’si yurtdışında çeşitli ülkelerde işçi olarak çalışmaktadır. Yurtdışında çalışmakta olan işçilerin İlçenin kalkınmasında özellikle konut alanında büyük katkısı olmuştur. İlçe genelinde susuz tarım yapılmakta olup, İlçe Merkezi ve köylerinde 1992 yılında Palu-Kovancılar Sulama Projesinin bitirilmesi ile sulu tarıma başlanılmıştır. Bu da İlçe ekonomisini olumlu yönde etkilemiştir. İlçemizdeki toplam arazi varlığının 400.000 dekarlık alanında tarım yapılmakta olup, bu arazinin ancak % 5’i gibi küçük bir oranında sulu tarım yapılabilmektedir. İlçemizde tarım alanları ekimini daha ziyade Hububat ve Pancar ekimi ağırlıklı olup, Hayvancılığın temel direği olan Yem Bitkilerinin ekimi teşvik edilmektedir. Elazığ’ın en büyük sanayi kuruluşu olan Ferrokrom Fabrikası İlçemiz Yarımca beldesinde faaliyet göstermektedir.